written and directed by Chris Kar

28 Δεκεμβρίου 2009

Μεγάλες Αλήθειες (part 3)

    • Η μεμβράνη στα καινούρια κινητά, υπάρχει για ένα και μόνο λόγο. Για να αφαιρεθεί πριν τη χρήση. Γι αυτό και έχει στη γωνία εκείνη τη μικρή μαλακία, για να σε βοηθήσει να τη βγάλεις. Το να την αφήνεις επάνω στην οθόνη, το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκνευρίζεις τους υπόλοιπους, φυσιολογικούς ανθρώπους. Ειδικά όταν έχει αρχίσει να ξεκολλάει από μόνη της και μερικοί συνεχίζουν να την αφήνουν επάνω.
    • Τα παράξενα μαλλιά, δεν είναι πλέον στη μόδα. Δε μπορείς να κυκλοφορείς με καγκούρικο ¨φράχτη¨ και κοτσιδάκια, εν έτει 2010, εκτός και αν είσαι 12 και το κάνεις για να τσαντίσεις τους γονείς σου ή είσαι Ιππότης Τζεντάι. Και όχι, τα ¨ράστα¨ δεν είναι cool. Τι ίδιο ισχύει, για τους άνδρες που βάφουν τα μαλλιά τους. (έξτρα πόντοι αν το χρώμα είναι κομοδινί ή το βαθύ μαύρο του Πασχάλη, που έχει πάρει και λίγο δέρμα η βαφή)
    • Το να βάλεις εξάτμιση και ζαντολάστιχα στο αυτοκίνητό σου, δε θα το κάνει να πάει πιο γρήγορα. Απλώς, θα γελάει ο κόσμος μαζί σου. Καταλαβαίνω το ότι το να φτιάχνεις το αυτοκίνητο, είναι μια φιλοσοφία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και cool. Και προφανώς δε μιλάω για τα υπερτούμπανα των μεγάλων οίκων βελτίωσης, που προορίζονται για events και πίστες. Αναφέρομαι στον κάθε καταπιεσμένο pimp-my-ride wannabe, που πήρε το Σαξόραλο της μαμάς του, έβαλε φωτάκια στα πιτσιλιστήρια, ένα σωλήνα για εξάτμιση και ανεβοκατεβαίνει τα στενά, στις 3 το μεσημέρι, σπάζοντας τα νεύρα και τα τύμπανα μας.
    • Το hands-free χρησιμεύει για έναν και μόνο λόγο. Για να μη χρειάζεται να απασχολείς τα χέρια σου, όταν μιλάς στο κινητό. Μερικοί, όμως, συνεχίζουν να κάνουν την κλασική ηλίθια κίνηση: στο ένα χέρι το κινητό και στο άλλο το μικροφωνάκι του hands-free, που προκειμένου να τους ακούνε καλύτερα όταν μιλάνε, κοντεύουν να το φάνε. Ρε μεγάλε, πέτα το hands-free και μίλα κανονικά στο κινητό σου. Και μην πει κανείς ότι τα κινητά εκπέμπουν τόσο βλαβερή ακτινοβολία, γιατί θα αναγκαστώ να γράψω και για αυτή τη χαζή ιδεοληψία.