written and directed by Chris Kar

25 Ιανουαρίου 2010

10 λόγοι που μας τη σπάνε τα μπλε λεωφορεία

Μας τη σπάνε και το παραδεχόμαστε. Γιατί έτσι όμως;



  1.  Όταν είσαι πεζός και περνούν δίπλα σου ή σε ακτίνα 20 μέτρων, δημιουργούν ένα θανατηφόρο νέφος μαύρου καπνού που σε τυφλώνει. Αν επιβιώσεις της ασφυξίας που προκαλέι...
  2. Όταν κινείσαι με αυτοκίνητο, δοκιμάζουν την υπομονή σου καθώς οι οδηγοί τους προσπαθούν κατά κανόνα να σταματούν όσο πιο αριστερά από τη στάση μπορούν, ώστε η προσπέρασή τους να γίνεται σχεδόν αδύνατη ή επικίνδυνα ¨στα τυφλά¨ ως προς το αντίθετο ρεύμα.
  3. Οι οδηγοί είναι αποδεδειγμένα μαλάκες. Αν κάνεις σήμα να σταματήσει δυσανασχετούν. Αν όχι, δυσανασχετούν που δεν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις. Αν ζητήσεις βοήθεια ή πληροφορία για κάτι σε κοιτούν με το βλέμμα της αγελάδας. Αν καπνίζεις θα σε βρίσουν. Αν δεν καπνίζεις θα καπνίζουν αυτοί.
  4. Οι γέροι και οι γριές επιβάτες, είναι πάντα επιλεγμένοι με βασικό κριτήριο την αντιπάθειά τους σε άτομα κάτω των 30 ετών. Θα σε κοιτάξουν σίγουρα με μισό μάτι, είτε είσαι πρεζάκι είτε στέλεχος πολυεθνικής. Αν είσαι άντρας, θα είσαι ανώμαλος. Αν είσαι κοπέλα, πουτανάκι. Το βλέμμα τους τα λέει όλα. Αν δε μείνεις καθισμένος στη θέση σου για περισσότερο από 5'' από τη στιγμή της επιβίβασής τους και δεν τους την παραχωρήσεις με ύφος δουλοπάροικου στην Αρχαία Αθήνα, θα αρχίσουν να σου λένε για την κακή διαγωγή σου και την ζωή όταν αυτοί ήταν στην ηλικία σου...
  5. Η μπόχα. Πάντα θα βρεθεί δίπλα σου ο σιχαμερός, άπλυτος τύπος με το κρυολόγημα και την τάση να πιάνει τα πάντα. Και να φτερνίζεται πάνω τους.
  6. Ο ομιλιτικός μαλάκας. Πάντα κάποιος θα έχει όρεξη για κουβέντα. Ακόμη κι αν δεν είσαι η Τζούλια ή ο Σάκης. Θα θέλει να μάθει τι διαβάζεις, πώς σε λένε, πού πας, τί μουσική ακούς, γιατί έχεις mp3 αντί για discman(!) εν έτει 2010, ποιό έιναι το καλύτερο discman, κτλ.
  7. Η αγέλη από πιτσιρίκα! ¨Έεεεελααα Κώσταααα μαλάκααα!! Ρε κόψε τις μαλακίες, αααχαχα, ωχ ρε μην κουνάς την κόκα κόλα στο λεωφορείο ρε μες τον κόσμο χαχα¨. Και σύ να θέλεις να συγκεντρωθείς στη σκέψη σου...
  8. Το μπούγιο. Σκεφτείτε όλες τις παραπάνω πληθυσμιακές ομάδες μαζεμένες σε ένα μακρόστενο κουτί. Μαρτύριο. Καλύτερα να βάλεις όπλο στο στόμα...
  9. Είναι πολύ αργά. Δεν πα΄να βάλετε όσες λεωφορειολωρίδες θέλετε... Μέχρι να ξεκινήσει το γαλανόλευκο καμιόνι, με το αυτοκίνητο έχεις ήδη φτάσει.
  10. Θυμίζουν τρενάκι τρόμου στο λούνα παρκ. Ξεκινούν απότομα, στρίβουν απότομα, σταματούν απότομα. Κι εκεί που κινούνται βασανιστικά αργά, κάνουν ξαφνικές επιταχύνσεις. Λες κι οι οδηγοί προσπαθούν να κερδίσουν πόντους για κάθε επιβάτη που χάνει την ισορροπία του.

    by Nick Androu