written and directed by Chris Kar

3 Φεβρουαρίου 2010

Τι εννοούμε όταν λέμε (Food edition)

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, τρώμε στα χειρότερα μέρη και γράφουμε τις εμπειρίες μας. Food edition...



ελαφριά σως = νερό
πλούσια σως = πεθαίνεις
λίγο πικάντικο = φωτιά

ελαφροτηγανισμένο = χρειάζεται wetex για να απορροφήσει τα λάδια
ελαιόλαδο = σπορέλαιο
ζεστό-φιλικό περιβάλλον = τρύπα με τέσσερα τραπέζια
value for money = 70 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί
bar restaurant = dance/house μουσική σε ένταση που δεν ακούγεται η φωνή σου
cafe-bar restaurant = ό,τι και το bar restaurant, συν club sandwich
σπιτικές συνταγές = ό,τι θυμάται ο σεφ
σε 30' σπίτι σας = πάνω από ώρα
σαλάτα 4 εποχές = ό,τι λαχανικά έχει το μαγαζί
σπιτικές πατάτες = κατεψυγμένες
φρεσκοτηγανισμένο = σε λάδι 2 εβδομάδων
μυστική συνταγή sauce = μαγιονέζα-κέτσαπ
όλα στα κάρβουνα = όλα καρβουνιασμένα
ο χώρος διατίθεται και για δεξιώσεις = ο χώρος δε βλέπεται και δεν πατάει άνθρωπος αλλιώς
ζωντανή μουσική = αποτυχημένοι πενηντάρηδες μουσικοί που μερακλώνουν μόνοι τους

δημιουργική κουζίνα = μεσογειακή κουζίνα
μεγάλη αυλή = το μέσα δε βλέπεται
American style = ψωμί με φθηνό μπιφτέκι
Angus beef = μισός χοιρινός - μισός μοσχαρίσιος κιμάς
γάλακτος = δε μασιέται
medium rare = ωμό
medium well = καμμένο
σπεσιαλιτέ του σεφ = ό,τι περίσσεψε
φρέσκιες ταλιατέλες με τραγανά chops πανσέτας και σως creme fresh = καρμπονάρα 
μύδια φρέσκα = μύδια καταψυγμένα
μύδια (όντως) φρέσκα = πλύση στομάχου

γαρίδες γίγας = άγευστες
καβούρι = σουρίμι
μυρίζει θάλασσα = χαλασμένο
πελαγίσιο = ιχθυοτροφείου
κόκκορας αλανιάρης = κότα ταϊσμένη καλαμπόκι
al dente = αποδομημένο
ντόπιο = στην Π.Γ.Δ.Μ
θέα θάλασσα = μεσολαβούν δρόμοι, βουνά, λαγκάδια
ξηρός οίνος παραγωγής μας = ρετσίνα

by Nick Androu & Chris Kar